Piękna pogoda zachęca do spędzania wolnego czasu poza domem. W polskich miastach przy barach i pubach możemy dostrzec ustawione ogródki piwne. Sam nie często mam czasu, lub chęci by wyjść na miasto, choć nie ukrywam, że wizja wypadku wraz ze znajomymi i skosztowanie nowych rodzajów piwa jest kusząca. W moim mieście pojawiło się dużo lokalnych piw, które produkowane są przez małe browary, które stawią na jakość i unikalność swojego wyrobu, a nie na masową produkcję. Duży wybór piwa lokalnego to dla mnie niesamowita zaleta lokalu, gdyż nie przepadam za piwami, które możemy oglądać na sklepowych półkach. Piwa rzemieślnicze w pubie mają wyższą cenę, niż w te sklepie, lecz możemy być pewnie, że użyte do produkcji składniki są naturalnego pochodzenia, a piwo zostało uwarzone według unikalnej receptury. Dlatego też wszystkich piwoszy zachęcam, by skorzystali z okazji i spróbowali takich przysmaków. Zwłaszcza, że większość piw wytwarzanych jest sezonowo i następna okazja pojawi się dopiero w przyszłym roku.